Projektové dny konané v rámci prevence rizikového chování dětí a žáků se staly na naší škole již tradicí, neboť je to jediný způsob, který má u žáků ohlas a pozitivní dopad.
Na základě dlouhodobého záměru školy v oblasti prevence rizikového chování jsme se ve školním roce 2011/2012 zaměřili na podporu spolupráce a důvěry ve vztazích mezi žáky. Využili jsme spolupráce s lektorem programu AISIS o.s. Minimalizace šikany, kterého se pracovníci školy účastnili v roce 2011. Mgr. M. Mikláš zná proto prostředí školy, žáky i pedagogy velmi dobře, a program zaměřený na danou oblast ve spolupráci se školní metodičkou prevence a ostatními pedagogy zajistil.
Realizace témat byla zajištěna interaktivně - formou projektového dne, kdy si žáci II. stupně tříd běžných i integrovaných, rozdělení do malých skupin napříč jednotlivými třídami, ročníky i zdravotním postižením, vyzkoušeli na různých stanovištích situace, v nichž se museli např. spolehnout na spolužáky, aby vyhověli zadání úkolů:

1. program „SPOLUPRACUJEME" se konal 18. 4. 2012,
2. program „DŮVĚŘUJI TI" jsme uskutečnili 31. 5. 2012.

Výstupy z projektových dnů, nové zkušenosti a dovednosti si žáci okamžitě ověřili v následujících vyučovacích hodinách i dnech, neboť např. společně pracovali na školním pozemku a domlouvali se při setí semen či sázení vypěstovaných sazenic zeleniny či květin. FOTO1,  FOTO2
Den pravence - spolupracujeme-6Den pravence - spolupracujeme-8Den prevence - důvěřuji Ti-3

Kontakty na školu

tel: 596 031 140

Mobil: 731 130 700 

Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Vyhledávání

Přihlášení