Marlenka-5Dne 19. 10. 2016 se žáci druhého stupně vydali na exkurzi do podniku Marlenka. Výlet plný vůní a chutí se velice vydařil. Žáci měli možnost se seznámit s historií tohoto podniku, který se proslavil výrobou medových dortů, jejichž recept pochází z Arménie. A proč se tedy vyrábějí u nás? Protože zakladatel Marlenky pochází z Arménie a naši republiku, konkrétně město Frýdek - Místek, si vybral jako místo pro své podnikání.

Po krátkém úvodu nám byly představeny všechny medové cukrovinky, které se zde vyrábějí. Vyzkoušeli jsme medové kuličky, napoleonky z listového těsta plněné výborným krémem, medové dortíčky nebo sladký ořechový koláč Pachlavu.

Po "svačince" jsme se vydali prohlédnout si, jak se takový výborný medový dort vyrábí. Zjistili jsme, že dnes je vše řízeno stroji tak, aby každý dort vypadal stejně. Měli jsme tedy možnost vidět celý proces od pečení těsta až po balení hotových dortů.

Do školy jsme se vraceli opět o něco chytřejší a s novými zážitky.foto

Výstava semen-8

Před návštěvou Marlenky, navštívili žáci druhého stupně frýdecko - místecký zámek, kde si prohlédli výstavu s názvem "Putování semen". Doplnili si tak znalosti z přírodopisu novými poznatky o semenech rostlin. Viděli nejen semena rostli, které rostou u nás a běžně se s nimi setkávají, ale také semena rostlin z cizokrajných zemí, která nikdy neviděli, ani o nich neslyšeli.foto

Kontakty na školu

tel: 596 031 140

Mobil: 731 130 700 

Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Vyhledávání

Přihlášení