ZOO Praha_6Dne 15. 9. 2021 jeli žáci z VIII. A a VII. B třídy na výlet do Prahy. Naším prvním cílem byla pražská zoologická zahrada v Troji. Nahoru jsme se vyvezli lanovkou a pak krásnou procházkou scházeli dolů. Bylo horko a mnoho zvířat se schovávalo ve stínu či v pavilonech. Na vlastní oči jsme viděli slony, koně Převalského, lachtany, lemury, želvy, hrochy, nosorožce, gorily, mnoho ptáků, plazů a další.

Odpoledne jsme se všichni těšili na okružní vyhlídkovou plavbu celodřevěnou lodí z přístaviště Judita, ukrytého v unikátním vodním podzemí Starého Města, okolo Karlova mostu a pražských Benátek. Vychutnali jsme si jedinečné panorama Prahy z hladiny řeky Vltavy. Nejvíce se nám líbil pohled na Karlův most, Pražský hrad, staroslavné Hradčany, Národní divadlo a další architektonické skvosty.

Po ukončení plavby jsme pokračovali přes Karlův most směrem na Staroměstské náměstí, které obklopují historické stavby. Nejvíce nás zaujala Staroměstská radnice s orlojem. A pak jsme už pokračovali směr hlavní nádraží, odkud jsme jeli vlakem přímo do Bohumína.

Počasí nám přálo, program byl bohatý a my se vrátili domů se spoustou krásných zážitků.foto

Kontakty na školu

tel: 596 031 140

Mobil: 731 130 700 

Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Vyhledávání

Přihlášení