Dne 28. 2. 2012 se konala naše tradiční Noc ve škole, ale byla už naší poslední. Proto jsme si jí užívali naplno. I když jsme nedorazili všichni, tak se nám ve škole moc líbilo. Do školy jsme přišli odpoledně a zamířili jsme společně nakoupit do Kauflandu věci na pizzu. Když jsem se vrátili, tak jsem šli do cvičné kuchyně připravit si pizzu, na kterou jsme se celý den strašně těšili. Při přípravě nás navštívily paní ředitekla s paní zástupkyni a společně jsme povečeřeli. Pizza se nám velice povedla, ještě druhý den jsme se po ní olizovali. Během večera jsem se chvíli věnovali sportovním aktivitám, podívali se na internet, a pak jsme se přichystali ke spaní. Paní učitelka nám na dobrou noc pustila film a my jsme únavou zalehli do spacáku a spali až do rána. FOTO

Martina Farbárová a Matylda Balogová

V pátek 24. února 2012 jsBrusleníme se mohli zúčastnit bruslení v zimním stadionu. Pro některé z nás to bylo velkou neznámou, protože jsme na bruslích nikdy nestáli, ale našli se mezi námi i zkušení brusláři. Většina si po chvíli na kluzkou ledovou plochu zvykla a bruslení nám šlo, i když nějaký ten pád se objevil. Někteří však od strachu neopustili mantinely. V každém případě to pro nás bylo velice zajímavé a zábavné a odcházeli jsme s otázkou: Kdy si zase budeme moci jít zabruslit? FOTO

Speciální třídy na II. stupni oslavily společně tento, v českých zemích, netradiční svátek 15. února 2012.

Láska k rodičům, sourozencům, příbuzným, ale už i první lásky chlapců a dívek, to všechno zaznívalo v úvodu. Názory žáků byly aké často netradiční. Každý žák si zhotovil zajímavé zasunovací srdce z proužků barevného papíru a napsal milé oslovení adresátovi. Sladký svátek jsme zakončili sladkým pohoštěním ve formě ovocného pudinkového poháru se šlehačkou.  

V den rozdávání pololetního vysvědčení 31. 1. 2012 proběhlo na naší škole pro všechnyKorporativní bubnování-6 žáky, kteří byli rozděleni do skupin, korporativní bubnování nebo-li DRUM CIRCLE (společné bubnování) pod vedením Mgr. I. Savkové. Jedna lekce trvala jednu školní hodinu, což byl dostatečný čas pro to, aby se žáci uvolnili a odreagovali. Tato aktivita je vhodná pro všechny děti nezávisle na věku, pozitivně ovlivňuje jejich psychiku, má prokazatelně kladný vliv na jemnou a hrubou motoriku, redukuje stres, upevňuje sociální vazby mezi dětmi, zvyšuje schopnost koncentrace, umožní odreagování a emocionální vybití, rozvíjí kreativitu a pozitivní přístup k učení. FOTO , VIDEO

První pomoc-3Pod tímto logem probíhalo vyučování ve středu 1. února 2012 v sedmých a osmých třídách. Občanské sdružení KAPA nám prostřednictvím svých dvou pracovnic  připravilo netradiční, ale o to více zajímavé vyučování. Ve dvou skupinách - v jazykové a interaktivní učebně si žáci uvědomovali důležitost první pomoci, ať už to bylo umělé dýchání, hlavní zásady chování jako účastníka nehody apod.. Lektorky si pochvalovaly jejich zápal a snahu si simulované sizuace procvičit. FOTO

Dne 24. 1. 2012 sPudlov má talent11e konala na naší škole soutěž "Pudlov má talent". Žáci soutěžili ve zpěvu, tanci, recitaci, hře na hudební nástroje. Celkem se přihlásilo 22 soutěžících. Celou akci zahájilo vystoupení přípravné třídy. Programem provázela paní učitelka Puková. Členové poroty: p. uč. Fialová, Hašková, Vážanská, p. as. Oračková.

Zvítězili sourozenci Horváthovi - Julius, Radek se svým tanečním vystoupením. FOTO

Číst dál...

Dne 22. 12. se v tělocvičně školy konala akce - "Andělské zvonění". Vstup do tělocAndělské zvonění-2vičny pouze s vlasním vyrobeným zvonečkem!!! Každá třída si připravila krátké kulturní vystoupení s vánoční tématikou.

Za toto vystoupení děti obdržely balíček od MIKULÁŠE, ANDĚLA, ČERTA, v zastoupení rodičů žáků školy. Společně si všichni žáci zazpívali vánoční koledy. Děti si z tohoto radostného dopoledne odnášely nejen sladkou odměnu a dárky, ale mnoho pěkných zážitků.

FOTO

SpaníNoc ve škole V. B, IX. A ve škole je absolutní jedničkou v oblíbenosti žáků. Kamarádi, společné vaření, společenské hry, tvorba dárečků pod stromek, ...Dobrou noc ve škole si do prosince řekli žáci V. B a IX. A. FOTO

Občanské sdružení "Slovo 21" připravilo 4 pořady s besedou a filmem. Žáci II. stupně se ve dvouhodinových blocích dozvěděli více informací o integraci, xenofobii, toleranci. Nahlédli do dějin romské hudby, připomněli si tradiční řemesla. zahrálisi interaktivní hru "Ostrov". FOTO

1. 12. proběhla na škole burza povolání s následujícím programem:

  • beseda s hasičem 
  • beseda se sociální pracovnicí
  • stanoviště : elektrikář, truhlář, kuchař - číšník, kadeřník, masér 

FOTO

V tomto projektu se naše škola zúčastnila ve výtvarné soutěži, skládání puzzlí, vědomostní soutěži. Ve výtvarné soutěži obsadil Nicolas Pompa 2. místo.

žáci z 5. A se 29. 11. seznámili prostřednictvím knihovny s tím, jak vypadá kniha, jaké jsou její rysy, kdo je autorem či ilustrátorem. Prošli se po městské knihovně a společně se učili vyhledávat knihy v regálech. Přednáška pro žáky byla velice motivující. Žáci viděli i jinou z metod výuky.

Číst dál...

Občanské sdružení Resocia začátkem školního roku 2011/2012 pro žáky II. stupně vedlo besedy na následující témata:

• Bolest – nemoc jménem šikana.
• Jak si nenechat ublížit.
• Přátelství a láska.
• Sex, AIDS a vztahy.
• Moderní je nekouřit.

Všechny besedy byly vedeny interaktivní formou, při níž si žáci mohli zahrát různé hry, jak pohybové, tak v sedě, mohli diskutovat nad danými otázkami či problémy, nebo dokonce výtvarně tvořit.

Nejvíce se žákům líbil blok zaměřený na lásku a přátelství, který se následně propojil s navazujícím blokem o sexu, vztazích a pohlavních chorobách. Hodně zapůsobily i nemocniční obrázky ve srovnání s tím, jak vypadají různé orgány člověka, který kouří a který ne.

Dne 14. 10. 2011 se osm žáků z 9. A třídy zúčastnilo akademie pořádané žáky gymnázia k oslavě 90. výročí vzniku školy. Akademie začala pěveckým vystoupením školního sboru, dále žákům byla formou dokumentárního filmu přiblížena historie gymnázia.

Číst dál...

Kontakty na školu

tel: 596 031 140

Mobil: 731 130 700 

Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Vyhledávání

Přihlášení