23. - 24. 8. 2010 Naše třída – vzdělávání pedagogických pracovníků na téma práce s problematickou třídou.

Lektor: PhDr. Helena Vrbková, občanské sdružení Život bez závislostí Praha

Metodického workshopu pro pedagogy 2.stupně zavádějící téma ICT a volba povolání do výuky se dne 21. 6. 2010 zúčastnily 2 vyučující ze školy. Spolu se zástupci ostatních partnerských škol se dohodli na zpracování plánu a dalším postupu v aktivitě 2 projektu.

Další velikonoční tvůrčí dílna za účasti rodičů se konala před Velikonocemi. Žáci a jejich rodiče se společně připravovali na pomlázku. FOTO

23. 3. 2010 Exkurze - Estetická výchova v praxi školy na ZŠ Karasova v Ostravě se zúčastnilo 15 pedagogů ze všech sedmi partnerských škol exkurze do ZŠ Karasova v Ostravě. Učitelé navštívili v ukázkových blocích vyučovací hodiny jazyka českého a matematiky s prvky estetické výchovy a hodinu estetické výchovy. Všichni účastníci oceňovali praktičnost a využitelnost celé této akce. Z naší školy se ho účastnily 3 vyučující.

Ve dnech 1. 3. - 2. 3. 2010 se zúčastnilo 20 učitelů ze ZŠ Bohumín-Pudlov dvoudenního semináře pod vedením Mgr. Jakuba Švece. Seminář se konal v příjemném prostředí na RS Mostař-Lučina. Účastníci získali nové pohledy na komunikaci ve škole i na roli interaktivního přístupu učitele v komunikaci.

25. 2. 2010 se uskutečnily netradiční třídní schůzky pod názvem Zpíváme s rodiči. Byly určeny pro rodiče a žáky 1., 2. a 3. ročníku.

Od ledna do  května 2010  probíhal v Ostravě Na Hradbách  pod vedením Pavly Besedové a Moniky Olšákové kurz Čtením a psaním ke kritickému myšlení. Z naší školy se ho účastnily 3 vyučující.

12. 1. 2010 Motivační seminář v ZŠ T.G.Masaryka Bohumín-Pudlov

Pedagogickým pracovníkům partnerské školy T.G.Masaryka Bohumín – Pudlov byl projekt představen v prostorách školy dne 12. ledna.

Setkání pedagogických pracovníků a pracovníků KVIC Nový Jičín, kteří projekt řídí, byl přítomen i bohumínský televizní informační kanál (TIK). Bohumínská veřejnost byla informována o projektu a jeho aktivitách ve vysílání ve dnech 16. - 22. 1. 2010.

Úvodní seminář k projektu se konal dne 16. 12. v Ostravě -  šlo o setkání žadatele projektu se zástupci partnerských organizací - základních škol.

 

Další aktivitou v projektu ŠKOLA PRO ŽIVOT byl den plný zážitků, který se uskutečnil 2. 5. 2011. Žáci 6. a 7. ročníku se za nimi vydali do Trojanovic na Liščí mlýn. Přestože naším výletníkům počasí nepřálo a celý den je umýval déšť, pustili se všichni do aktivit připraveného programu. Postupně stříleli z luku, ze vzduchovky, projeli se na koních. V suché klubovně pak řešili ve skupinách zajímavý problém: vytvořit prostředek, pomocí kterého se nerozbije vajíčko, když ho pustí dolů. Každá skupina problém vyřešila, i když každá jinak. FOTO

Kontakty na školu

tel: 596 031 140

Mobil: 731 130 700 

Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Vyhledávání

Přihlášení